Alteryx Server Discussions

Find answers, ask questions, and share expertise about Alteryx Server.
Don't forget to submit your entry for the Excellence Awards by October 30! | Need more information about the program? Check out the blog here

Tree tool and the server with external custom files

Highlighted
16 - Nebula
16 - Nebula

When using my local machine, i can create a simple app that uses the tree interface tool with a custom file specified. This is great because whenever the custom file is changed (i.e. rows are added/deleted), the workflow will recognize those changes (i.e. when i run the app, it's going out and checking a fresh copy of that file before it shows the user the options); however, our private server cannot handle a custom file for the tree interface tool that points to a UNC file. I don't want to package the file with the app. I receive an error message when I run the app. Is there something else I can do to fix the error I'm receiving in the server environment? If it's not a current capability, it would be great if it could be added. Note that I also tried using an oracle connection, which again worked on my local machine, but errored out on the server. I've included my sample workflow and custom tree file. By changing the workflow dependencies to be UNC file path, you should be able to recreate the errors I'm getting (assuming that the error I'm getting is legitimate). Thanks!

Highlighted
Alteryx Certified Partner
Alteryx Certified Partner

Hi @patrick_digan - Did you get a resolution or clarification on this?

 

Have come across a similar issue...

Joe Lipski - Alteryx ⒶⒸⒺ
Javelin Group
Highlighted
16 - Nebula
16 - Nebula

@joe_lipski I'll check my notes and report back, but I recall the issue was our Alteryx System Settings and the alteryxservice.exe were not both setup to run as the same service account. Once we aligned those 2 items and had the same account listed in the Alteryx System Settings and the alteryxservice.exe, the tree tool was able to grab the latest file from the network without error.

Highlighted
16 - Nebula
16 - Nebula

@joe_lipski It's all coming back to me as I'm reading through my emails. I believe this was an issue with 10.0 that was resolved in 10.1 for us. Even though we had specified our service  account for the alteryxservice.exe, it wasn't actually using that account when it tried to go and grab the tree file from an UNC path. 

Highlighted
Alteryx Certified Partner
Alteryx Certified Partner

Thanks @patrick_digan, we solved our issue by changing the 'Workflow Credentials'  back to 'Always run worksflows with server or studio default credentials' in the admin section of server:

 

workflow creds.png

 

Joe Lipski - Alteryx ⒶⒸⒺ
Javelin Group
Highlighted
8 - Asteroid

Hi,

 

I'm experiencing an issue with 'Tree' tool in Gallery. I use a custom file for the tree structure, but on the gallery the interface does not show, I get "Error: The credentials could not be found." message. The file is located in network drive and I'm using my own credentials to run, the same happened when I embed the file in workflow.

 

Changing the Admin setting is not an option - is there another solution to this?

 

Thanks, Michal

5 - Atom

same issue here, i cant find a sooloution for user specified credentials in commbination with the tree tool

Highlighted
11 - Bolide

Same issue here on Gallery and I am using my NT crendtials to run app. My tree tool is pulling from SQL Server with integrated security. Of course on Server it doesn't work while it works fine in designer. 

 

-1 for Server. again.