Upgrading Server to version 22.1? We’ve enabled the faster AMP engine by default. Read about how these system settings changes might affect you.

2022-05-24 Updates: Login: If you are facing issues with logging in, please try clearing all your cookies or trying another browser. We have a fix being deployed on the evening of 5/25. Email: If you're not seeing emails be delivered from the Community, please check your spam and mark the Community emails as not junk. Thank you for your patience.

Alteryx Designer Discussions

Find answers, ask questions, and share expertise about Alteryx Designer.

Iterative Macro: Auto Config only returning first of set of values

Laura1
5 - Atom

Hi,

I created a basic iterative macro that increments each run.

 

When I select 'All Iterations will have the same output schema' (attached iterate_same_output.yxmc), the results are as expected:

expected.PNG

 

 

But when I select 'Auto Configure by Name' (iterate_autoconfig.yxmc) or 'Auto Configure by Position'. I only get a subset of results .  It seems to be returning one for each time the iteration count is the same:

unexpected.PNG

 

 

Could someone explain this behavior or point me to some documentation?

 

I've attached the macros and the test workflow.

 

Thanks!

Laura

 

 

 

4 REPLIES 4
CharlieS
17 - Castor
17 - Castor

I bet it has to do with field size.The first result "one" has a size of 3, and the only other record that comes through ("six") is the only other record with a field size of 3.

 

Use a select tool before the macro to force the "name" field to a larger size like 24 and that should do the trick.

Laura1
5 - Atom

Thanks for the suggestion! 

Unfortunately that doesn't seem to help.

Below are screenshots showing the size.

 

I also tried using names that were exactly the same length and that didn't help.

 

Expected values, multiple have same length names:

expected_shortname.PNG

 

Unexpected values. When year is the same only the first row shows up.

(had exact same input as above. Was run at the same time.)

unexpected_shortname.PNG

 

 

Macro workflow, showing field size and Interface Designer settings


workflow_fieldsize.PNG

KingFisher9
5 - Atom

Were you ever able to figure this out? I'm running into the same issue. 

CharlieS
17 - Castor
17 - Castor

@Laura1 What version of Alteryx Designer are you using? Did this ever work for you? I opened the attached workflow and macros in 2018.3 and they produced the same (correct) output.

 

@KingFisher9 If you'd like to start a new topic, or send me a message I'll see what I can do to help.

Labels