Community Gallery

Post, download, and share all of your favorite tools and workflows — from Alteryx supported to user-built.
Introducing Alteryx Marketplace

Easily access verified, supported, and secure Add-Ons.

LEARN MORE
Comments
Emil_Kos
17 - Castor
17 - Castor

I am a big fan of the tool and I am happy it is back on gallery @camerondsteele !

JokeFun
8 - Asteroid

Getting crazy...

Error: Record #1: SheetReader (77): Record #1: Tool #1: The 2017-10-10 Windows security patch prevents the Jet driver from reading .xls files; install the 2010 32-bit Access driver

Harsh_sagar
5 - Atom

Hi getting the following error : Excel File Opener (5) Tool #3: Record #2: Tool #26: The external program "..\SupportingFiles\unzip.exe" returned an error code: 9

 

Any idea how to manage this

prpatel
11 - Bolide

@camerondsteele  I'm new to Alteryx, but your macro really saved me a ton of time.  However, I have excel sheets on a sharepoint site that I need to run this macro on, but your macro does not accept UNC for SharePoints.  Any thoughts on how to remedy that?

darlingdl
5 - Atom

Hi @prpatel.  Did you every resolve how to read Excel files from your SharePoint site.  I will be doing the same thing.  

 

Cheers!

prpatel
11 - Bolide

Turn off your AMP Engine, in your settings as well as in the workflow-configuration settings.

 

Good luck

 

-prpatel.

prpatel
11 - Bolide

@JokeFun ...chances are that if they blocked the downloading of this tool from the Alteryx.com site, then they've probably blocked it from other sites.  You should contact your IT Dept. to download it for you.

 

Good Luck.

 

-prpatel.

rickey0830
8 - Asteroid

Super useful macro! Thank you :)

TinaZhao
5 - Atom

Great functionality of the tool! @camerondsteele

I am wondering is there anyway to merge the output file name as field in one column?

Starbass13
5 - Atom

I use this macro all the time...but with the new version of Alteryx, it doesn't work. Please update and repost!

Tristan2709
5 - Atom

Hey, getting an error for the macro saying "the entry point is invalid" - anyone else have similar error or solutions?

Starbass13
5 - Atom

I believe if you turn off the new AMP Processing, it should work again. You can turn it off on a specific workflow by going to the Configuration window and selecting 'Runtime' and scrolling down to the bottom. There is a checkbox for 'Use AMP Engine. Uncheck this box and the macro should work again.

Tristan2709
5 - Atom

Hi Starbass13, thanks for the direction but turns out AMP processing is already turned off in the Configuration window so I am getting this error in spite of it being unchecked.

 

However, when I do tick this AMP processing box I get a new error "<EngineSettings> tag for ToolID=5, does not specify a plugin entry point and does not give a macro".

 

where ToolID=5 is the macro.

 

Any other ideas that might be able to get around these issues? Help much appreciated.