community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

alteryx server Discussions

Find answers, ask questions, and share expertise about Alteryx Server.
SOLVED

CReW macro error: "SupportingExes\AlteryxRunner.exe" returned an error code: -1073741819

Hello

 

My chain of Conditional Runner workflows which has worked for literally years has failed this morning with an error that's new to me: 

 

The external program "SupportingExes\AlteryxRunner.exe" returned an error code: -1073741819

 

(I have another one that also failed today, with error code -1073741818)

 

I've tested the dependencies of the workflow and telling me that the directory doesn't exist, but it definitely does:

 

Crew error.PNG

 

What's going on?  Just to emphasise, this has been working daily, for years 

 

I can see some other threads but both seem unresolved:

https://community.alteryx.com/t5/Alteryx-Designer-Discussions/CReW-Macros-The-external-program-quot-...

https://community.alteryx.com/t5/Alteryx-Server-Discussions/CREW-MACROS-external-program-quot-Suppor...

 

Thanks 

 

Regards

Richard

Alteryx Certified Partner
Alteryx Certified Partner

Was there a recent update on Windows? 

 

There have been issues with different versions (e.g. Enterprise) and possibly with anti-virus.

 

Cheers,

 

Mark

Alteryx ACE & Top Community Contributor

Chaos reigns within. Repent, reflect and reboot. Order shall return.

Hi Mark

 

I have checked with the IT support, and am awaiting a response.

 

If there had been, what are the implications, would I need to reinstall the macros or something like that?

 

Thanks

 

Regards

Richard

Alteryx Certified Partner
Alteryx Certified Partner

In the transition of CReW macros, these macros were moved to Alteryx.  They are executables and the source code is theirs.  If you find the root cause (update) as an update to your environment (which I think is where you are headed), sending that information to support@alteryx.com is your best course of action.

 

Cheers,

 

Mark

 

P.S. letting us know would be helpful too

Alteryx ACE & Top Community Contributor

Chaos reigns within. Repent, reflect and reboot. Order shall return.
Alteryx
Alteryx

A little bit left field, but if you have had an update. 

 

Could you remove the runner tool and add and reconfigure it to see if it resolves the issue?

Highlighted

Hi Joe

 

This actually worked for me; I built a new workflow to try and recreate the problem and it worked fine, so I rebuilt the original workflows that had the errors and they started working again :-S

 

For reference, the various solutions and things to check across the threads were:

 

1) Rebuild the workflow afresh with new tool instances

2) Check if the file paths within each macro are correct

3) Restart the server

4) Check if there's been any Windows Updates to the server

5) Check if the "run as" settings are set up correctly

6) Check if there are any 32/64 bit machine mismatches between local Designer and Server

7) Include the location of the AlteryxEngine.exe in the path of system variables on the computer

 

Thanks to everyone else for their help as well

 

Regards

Richard