Alteryx Designer

Find answers, ask questions, and share expertise about Alteryx Designer.
Register for the upcoming Live Community Q&A Session - and don't forget to submit your questions for @DeanS regarding the future role of analytics here.
SOLVED

Find and Replace - Append Field Not working

Highlighted
5 - Atom

I'm trying to use the Find and Replace tool to function as a Vlookup. I would like to append a column to return the template category. The commonality i'm using is the Partner account. I'm not sure what I'm doing wrong in my workflow but it doesn't seem to be working. Any help would be greatly appreciated.

Highlighted
Alteryx Certified Partner
Alteryx Certified Partner

Hi @vmwest ,

 

Your configuration is correct. Would you be able to share a small sample of both datasets for me to check it out?

One thing you can already do is to check the case insensitive check box so you won't have problems related to that.

fmvizcaino_0-1592592337393.png

 

Best,

Fernando Vizcaino

 

Highlighted
5 - Atom

I've attached a sample of the datasets I'm using. The Partner TB tab is the F and the Reference tab is the R

Highlighted
10 - Fireball

Hi. I downloaded the sample data and workflow, and this is the output that I see when I run the workflow. Is this not what you're seeing / expecting?

 

findreplace.png

Highlighted
8 - Asteroid

Hello @vmwest,

 

I also ran the workflow, and it looks fine with the template category present. Were you trying to achieve a different result? If this is what you wanted, just be sure to click on the output anchor of the find and replace tool, or add a browse tool to view the results. 

 

If you are experiencing issues with other parts of your reference data, maybe provide us with the full data set and we can assist further. 

 

Sntrada_0-1592604443998.png

 

Highlighted
12 - Quasar

Hi, @vmwest 

 

Looks like your Reference file has some misleading column names (the first two columns in that sheet are likely no-go, IMHO).

 

Try this.

I stepped through the prep/ cleanse/ tweaks for you.

I also validated using two different approaches.

 

Please mark as a solution + like, if this works for you.

 

RobertOdera_0-1592618402494.png

 

The packaged workflow is attached.

Cheers!

Highlighted
5 - Atom

Thank you everyone for the replies. When I was running the workflow on Friday it kept returning all Null values for the Template Category, but when I ran it this morning it seemed to work fine. Not sure what I did differently, but its working now.

Highlighted
5 - Atom

Thank you for the reply. When I was running the workflow on Friday it kept returning all Null values for the Template Category, but when I ran it this morning it seemed to work fine. Not sure what I did differently, but its working now.

Highlighted
12 - Quasar

No worries, @vmwest 

You're most welcome!

Cheers.

Labels